Pressmeddelanden

 

Eniro förvärvar den svenska designplattformen NewGlue

Som ett led i Eniros fortsatta tillväxtresa har Eniro Group AB idag förvärvat SaaS-bolaget NewGlue. "Det är extremt motiverande att kunna erbjuda Sveriges hjältar, småföretagarna, ett kraftfullt stöd för marknadsföring, grafisk identitet och kommunikation" säger Eniros koncernchef, Hosni Teque-Omeirat

Under de senaste två kvartalen har Eniro visat en inspirerande tillväxt som med förvärvet av NewGlue öppnar upp för nya spännande erbjudanden och en fortsatt tillväxtresa baserat på värdeskapande tjänster för företag i Norden. Syftet med förvärvet är att stärka Eniros position som marknadsföringspartner för småföretag och kommer att innebära ett högre värde för Eniros kunder, möjlighet till rationalisering och effektivisering av Eniros onboarding och utveckling av Eniros kunders verksamheter. 

Genom tekniska lösningar och smarta designverktyg skapar den svenska designplattformen NewGlue kostnadseffektiva alternativ inom varumärkesdesign och Marketing Content. Samtidigt ser Eniro hur behovet av content fortsätter att öka, även för nystartade företag, och ser därmed stora synergier med NewGlues erbjudande och innovativa designlösningar. 

NewGlue är en plattform som utökar verktygslådan för designers samtidigt som små företag får möjligheten att ta fram en högklassig och professionell grafisk profil. I produktportföljen ingår design av logotyper, hemsidor, social media content, digital marknadsföring, visitkort, bildbanker och profilprodukter - en komplett marknadsföringsplattform för den framgångsrike företagaren.  

Idag har NewGlue 480 abonnemangskunder på en växande reklammarknad som för 2022 förväntas uppgå till 50 miljarder SEK. NewGlues erbjudande är paketerat och strukturerat för att utmana denna marknad med automatiserade och effektiva tjänster i syfte att göra det enklare och effektivare för företag att ta sitt budskap till marknaden och generera fler och bättre affärer. NewGlue har haft flera tunga investerare i bland annat Johan Hernmarck och Luminar Ventures, och varit en del i Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab. NewGlue har investerat cirka 25 miljoner kronor i utvecklingen av sin plattform. 

Med förvärvet av NewGlue vill Eniro ge sina kunder ett större värde av samarbetet med Eniro genom att skapa förutsättningar att expandera och möta tuffare tider med effektiv marknadsföring. Utöver ett nytt erbjudande för Eniros kunder förväntas också potentiella synergieffekter med nuvarande erbjudande av digital marknadsföring på Eniro.se, Google, Facebook och befintliga SEO-tjänster.  

"Det är extremt motiverande att kunna erbjuda Sveriges hjältar, småföretagarna, ett kraftfullt stöd för marknadsföring, grafisk identitet och kommunikation. Jag känner mig så stolt och inspirerad av det här förvärvet. En match made in heaven!", säger Eniros koncernchef Hosni Teque-Omeirat.

Lucas Langen, grundare och VD NewGlue fortsätter: "Vi har arbetat hårt med att förverkliga vår vision och skapa en unik produkt. Med Eniro kommer vi att kunna accelerera vår time to market med över 100 säljare i Norden. Synergierna mellan vår plattform och Eniros digitala tjänster kommer att stärka kundupplevelsen och göra det enklare för våra kunder att positionera sig och stå ut i en allt hårdare konkurrens."

För mer information, vänligen kontakta:

Hosni Teque-Omeirat, verkställande direktör och koncernchef Eniro Group AB (publ)

Tel: +46 (0)70-225 18 77

E-post: hosni.teque-omeirat@eniro.com

Eniro finns till för företag som vill nå framgång och tillväxt på sin marknad. Idag optimerar Eniro möjligheten för företag att skapa lokal närvaro, sökbarhet och marknadsföring digitalt. Detta gör Eniro till en viktig samarbetspartner för små och medelstora företag. Bolagets tydliga mål är att ge små och medelstora företag samma förutsättningar och resurser som stora företag har tillgång till. Eniro erbjuder en plattform som optimerar den lokala marknadsföringen genom intelligens, automatisering och effektivisering av kommunikationen. I det digitala landskapet samarbetar Eniro med de största mediekoncernerna i världen.

Eniro Group AB (publ) är börsnoterat på Nasdaq Stockholm, ENRO. med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Under 2021 omsatte Eniro-koncernen cirka 840 MSEK och hade cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm. I koncernen ingår även Dynava som erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster.

Filer för nedladdning

Prenumerera