Pressmeddelanden

Erfaren förändringsledare stärker Eniro på resan mot tillväxt och digitalisering

Eniro har rekryterat Mikael Lindström som Chief Revenue Officer till affärsområdet Marketing Partner, som står för cirka 70 procent av koncernens omsättning. Mikael är en driven och engagerad förändringsledare med fokus på tillväxt och är van att driva och utveckla kundupplevelse, försäljning och marknadsstrategi. Senast kommer Mikael från den globala revisions- och rådgivningsbyrån BDO, där han haft rollen som affärsnära CMO de senaste åren.

Mikael som var anställd på Eniro som Marknads- och försäljningschef under åren 2017-2019 säger: "Jag känner mig oerhört inspirerad och är nyfiken på att lära känna människor, bolaget och affären igen, jag längtar också efter att få utmana oss alla, våra resultat och arbetssätt samt starta nästa utvecklingsresa tillsammans med gamla och nya kollegor."

"Rekryteringen av Mikael Lindström är ett viktigt steg i vår transformativa förändringsresa inom Martech-världen där allt större tyngd läggs på värdet av det vi kan leverera ut mot kund och blir partnerskap där leverantören och kunden ingår i en symbios med gemensamma mål, en resa som Mikael på ett ypperligt sätt kommer bidra till att leda och utveckla. Med en målsättning att också produktifiera och digitalisera vårt sätt att arbeta för att skapa tillväxt finns få människor inom branschen som så effektivt och dedikerat kan leda ett arbete med så tydlig tillväxtagenda, säger Eniros vd Hosni Teque-Omeirat.

Mikael har en lång erfarenhet som konsult och förändringsledning på flera internationella bolag och drivit förändringsresor i syfte att komma närmare kunden och förtydliga värdeerbjudandet till marknaden.

Mikael Lindström tillträder sin tjänst som CRO den 1:a september.

För mer information, vänligen kontakta:

Hosni Teque-Omeirat, tf Verkställande direktör och koncernchef

Tel: +46 70-225 18 77

Email: hosni.teque-omeirat@eniro.com 

Eniro Group AB (publ) är ett svenskt börsnoterat (Nasdaq Stockholm, ENRO) MarTech bolag med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Eniro-koncernen har en årlig omsättning på cirka 840 MSEK och cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm. Koncernens verksamhet bedrivs inom tre affärsområden. Affärsområdet Marketing Partner, som står för 70 procent av omsättningen, erbjuder mikro, små och medelstora företag ett helhetserbjudande av digitala marknadsföringstjänster med hjälp av såväl externa partnerskap som våra egna lokala sökmotorer. Affärsområdet Dynava erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster. Affärsområdet Venture består av succéappen Eniro På Sjön och andra tillväxtinitiativ inom koncernen.

01jul '22
Regulatorisk

Hosni Teque-Omeirat blir permanent VD och koncernchef för Eniro Group AB, beslutet gäller per omgående. Teque-Omeirat har varit tillförordnad VD sedan början av maj 2022. 

02jun '22
Regulatorisk

Eniro har rekryterat drömkandidaten Alexander Hannerland som Chief Operating Officer till Eniro Group AB. Alexander Hannerland är marknadsekonom och har lång erfarenhet från framträdande bolag inom online advertising, strategy och digital marketing. Alexander har 15 års erfarenhet från Hitta.se där han bland annat var VD under åren 2014-2020 och har också byggt upp fordonsaffären på Blocket.se. Alexander var även ansvarig för Hitta.se's framgångsrika förvärv av bland annat Bokadirekt.se.

23maj '22
Regulatorisk

Med förvärvet av Samres blir Dynava en betydelsefull aktör inom kundservice i Norden med tillväxtpotential inom både privat och offentlig sektor, bl.a genom den utökade geografiska spridningen samt utökade effektiviteten som följer av produktion i Norden och genom off-shore.

Förvärvet innebär att Enirokoncernen ökar sin omsättning på årsbasis med cirka 160 MSEK och har en positiv resultatpåverkan om cirka 12 MSEK, där verksamheterna i Dynava och Samres tillsammans skapar en nettoomsättning på 410 MSEK med EBITDA på drygt 50 MSEK. Årliga kostnadssynergier förväntas uppgå till minst 5 MSEK. Engångskostnader för transaktionen bedöms uppgå till mindre än 1 MSEK, bestående främst av legala kostnader.

04maj '22
Regulatorisk

Styrelsen i Eniro Group AB (publ) har idag utsett styrelseledamoten Hosni Teque-Omeirat till tf VD och koncernchef i Eniro Group AB. Hosni Teque-Omeirat tillträder omedelbart och ersätter Robert Puskaric. Hosni Teque-Omeirat kvarstår som styrelseledamot i Eniro Group AB.

27apr '22
Regulatorisk

Eniro Group AB (publ) ("Eniro" eller "Bolaget") höll idag årsstämma som beslutade i enlighet med styrelsens och valberedningens samtliga förslag

1
2
...
42
>>

Prenumerera