Pressmeddelanden

 

Styrelsen i Eniro har beslutat att förlänga teckningstiden i den pågående nyemissionen av stamaktier till och med den 20 januari 2023

Styrelsen i Eniro Group AB (publ) ("Eniro") har i enlighet med emissionsvillkoren beslutat att förlänga teckningstiden i den pågående nyemissionen av stamaktier av serie A riktad till innehavare av preferensaktier av serie B till och med den 20 januari 2023. Orsaken till att styrelsen förlänger teckningstiden är att Kapatens Investment AB har klandrat bolagsstämmans beslut om inlösen av samtliga preferensaktier av serie B.

För att väsentligt främja Eniros framtida expansion och underlätta handeln i Eniros aktier beslutade bolagsstämman i Eniro den 12 september 2022 att minska aktiekapitalet genom inlösen av samtliga 258 777 utestående preferensaktier av serie B och att samtliga preferensaktier av serie A skulle omvandlas till stamaktier. Därmed skulle Eniro endast ha en enda aktieserie med lika rätt till röstetal, kapital och utdelning.

Innehavare av preferensaktier av serie B erbjöds samtidigt att utnyttja inlösenlikviden till att teckna 240 nyemitterade stamaktier för varje inlöst preferensaktie av serie B. Aktier som inte tecknas av innehavare av preferensaktier av serie B kan tecknas av ägare av preferensaktier av serie A eller av stamaktieägare och kommer vid överteckning att tilldelas tilldela pro rata i förhållande till tidigare aktieinnehav. Emissionen är ytterst garanterad av SpectrumOne AB (publ). 

Av bolagsstämmobeslutet framgår att teckning av nya stamaktier av serie A ska ske under teckningstiden 30 november 2022 - 16 december 2022. Styrelsen gavs dock rätt att förlänga teckningstiden.

I anledning av den stämningsansökan som ingetts av Kapatens Investment AB med yrkande om att tingsrätten ska upphäva beslutet om inlösen av preferensaktier av serie B, har styrelsen beslutat att förlänga teckningstiden avseende nyteckning av stamaktier till och med den 20 januari 2023.

Ny tidplan för teckningserbjudandet är följande:

  • 17 januari 2023: Sista dag för handel med preferensaktier av serie B inklusive rätt att delta i nyteckning av stamaktier.
  • 19 januari 2023: Avstämningsdag avseende rätt för ägare av preferensaktier av serie B att teckna nyemitterade stamaktier.
  • 19 januari 2023: Utsökningsdag avseende stamaktier och preferensaktier av serie A för fastställande av tilldelning av stamaktier som inte tecknats av innehavare av preferensaktier av serie B.
  • 20 januari 2023 kl. 17.00: Sista dag för teckning av nyemitterade stamaktier.
  • 26 januari 2023: Eniro meddelar utfall avseende nyemissionen.
  • 31 januari 2023: Preliminär likviddag för de ägare av preferensaktier av serie A eller stamaktier, som erhållit tilldelning av överskjutande stamaktier som inte tecknats av innehavare av preferensaktier av serie B.
  • 16 februari 2023: Registrering av inlösen av samtliga preferensaktier av serie B och av nyemissionen avseende stamaktier.
  • 24 februari 2023: Sista dag för handel i preferensaktier av serie B.
  • 28 februari 2023: Avstämningsdag för kontant inlösen av preferensaktier av serie B.
  • 3 mars 2023: Utbetalning av inlösenlikvid till de innehavare av preferensaktier av serie B som ej utnyttjat inlösenlikviden för teckning av stamaktier.
  • 6 mars 2023: Sista dag för handel i preferensaktier av serie A.
  • 8 mars 2023: Avstämningsdag för omvandling av preferensaktier av serie A till Stamaktier.                                
  • 9 mars 2023: Omvandling av preferensaktier av serie A till stamaktier.

För mer information, vänligen kontakta:

Hosni Teque-Omeirat, VD och koncernchef Eniro Group AB (publ)
Tel: +46 70-225 18 77
Email: hosni.teque-omeirat@eniro.com

Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 december 2022 kl. 19.30 CET.

Eniro finns till för företag som vill nå framgång och tillväxt på sin marknad. Idag optimerar Eniro möjligheten för företag att skapa lokal närvaro, sökbarhet och marknadsföring digitalt. Detta gör Eniro till en viktig samarbetspartner för små och medelstora företag. Bolagets tydliga mål är att ge små och medelstora företag samma förutsättningar och resurser som stora företag har tillgång till. Eniro erbjuder en plattform som optimerar den lokala marknadsföringen genom intelligens, automatisering och effektivisering av kommunikationen. I det digitala landskapet samarbetar Eniro med de största mediekoncernerna i världen.

Eniro Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm (ENRO) och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Under 2021 omsatte Eniro-koncernen cirka 840 MSEK och hade cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm. I koncernen ingår även Dynava som erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster.

Prenumerera